Od 19:00-także na Hagelsberu kilku muszkieterów z IR52 będzie uczyło chętnych podstaw pruskiej musztry ;) Grun ,Pepo-możecie nas wykorzystać uatrakcyjnienie wycieczek-do zobaczenia
Pierwsze relacje w sieci;
http://www.trojmiasto.pl/...zen-n38825.html
Frekwencja chyba zaskoczyla wszystkich w Centrum Hewelianum-oczywiście pozytywnie.Juz teraz wiemy tez ze troche krotko trwala impreza na forice,jeszcze dlugo po zakonczeniu pokazow ludzie nas zaczepiali i pytlai czy cos jeszcze będzie sie działo-w przyszłym roku zapewne będzie dłużej.Grun i Pepo-jak wasze gardła?
Pozdrawiam!
Przy wydatnej pomocy Kuźni Wodnej w Oliwie Noc Muzeów przerobiłem na Weekend Muzeów, wyjątkowo nieekologiczny zresztą , mianowicie spowodowałem zwiększona emisję dwutlenku węgla i różnych innych zabójczych substancji, które bezpowrotnie zmieniły nam klimat w regionie. Co gorsza, za rok mam zamiar to powtórzyć.
Z pewnym poślizgiem zapraszam do obejrzenia relacji z tej imprezy.
Pomógł: 50 razy Wiek: 54 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 4794 Skąd: Gdynia Mały Kack
Wysłany: 2010-06-26, 08:59
Podobne pytanie już padło na Forum Syreniarzy:
Cytat:
Pisownia słowa Raid [została użyta] dla oddania historycznego charakteru imprezy, jest zgodna z ortografią sprzed półwiecza i była w minionych latach już kilkakrotnie użyta dla nazwania turystycznych rajdów pojazdów zabytkowych organizowanych przez komandora Raidu Kowala.
Do około 1960 roku obowiązywała taka właśnie pisownia. Potem raid zamienił się z Marją i teraz mamy rajd i Marię. Nie znam żadnego uzasadnienia tej zmiany, ale pozostaje ona faktem. Sprawę zresztą wyjaśniłem w drugim akapicie relacji: "Pod tą nazwą, pisaną zgodnie z ortografią sprzed półwiecza, odbył się zlot pojazdów zabytkowych"
Podobne imprezy organizuję od dobrych kilku lat i owo archaiczne nazewnictwo stało się niejako znakiem firmowym moich imprez.
_________________ Pojęcia "nasz", "nasze", "my", "oni" itp... w rozmowach o historii i polityce są bardzo względne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum