Wysłany: 2014-03-28, 12:49 Tablica z nazwą ulicy przed i powojenna
Właściciel mieszkania na ul. Sobótki chce umieścic na kamienicy tablice z nazwą ulicy w wersji przed i zaraz powojennej, uprzejmie proszę o pomoc, mile widziane foto, jak właściwie taka tablica winna wyglądac kolor tła i liter, wydaje mi się, że zaraz powojenne były emaliowane białe litery i granatowe tło, uprzejmie dziękuję za pomoc
Pomógł: 19 razy Wiek: 92 Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 6892 Skąd: Oliva
Wysłany: 2014-04-01, 19:08
Mnie się wydaje, że po wojnie były jednak biało czerwone. Ale głowy teraz nie dam.
Zobacz czy Brunon Zwarra tego nie opisuje we "Wspomnieniach gdańskiego bówki". On je robił!
Wysłany: 2016-06-06, 13:57 Tabliczki z nazwami ulic
Dzień dobry,
Kolekcjonuję gdańskie powojenne tabliczki z nazwami ulic, cały czas rozwijam kolekcję. Stąd moje pytanie: Czy ma ktoś może takie tabliczki na sprzedaż?
Ja gapa jak kilka lat temu były one wymieniane - moment przegapiłem, więc wszystkie egzemplarze pochodzą z wyburzonych budynków i tych, gdzie była remontowana elewacja...
Chętnie kupię każdy egzemplarz tego typu:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum