Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 889 Skąd: Gdańsk-Brętowo
Wysłany: 2013-11-16, 19:06 Miami Vice
Z okazji braku pogody, po latach polecam sezon "Miami Vice" zacząć. A potem jeszcze poprawimy remake`em z 2006 roku. http://www.youtube.com/watch?v=gh0oSrjLlwY słynna scena z ładowaniem strzelby przez Tubbsa. "Ile mamy czasu?" "Tylko 25 minut" hehe
_________________ "Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Mar 2009 Posty: 264 Skąd: Sopot
Wysłany: 2013-11-25, 22:36
Nazwisko reżysera Mann mówi samo za siebie. Dla mnie ten pan jest geniuszem. Polecam wszystkie jego filmy i seriale. Gra świateł, muzyka, dźwięki, klimat. Wszystko jest dopracowane w szczegółach. Czasami oglądam fragmenty filmów bez dźwięku albo sam obraz aby móc skupić się na różnych aspektach.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 889 Skąd: Gdańsk-Brętowo
Wysłany: 2013-11-26, 19:31
Tak na marginesie to w tym roku umarł Dennis Farina. Niezapomniany gangester Lombard z "Miami Vice", a bardziej znany jako porucznik Torrello z "Crime Story" ...
Miami lubię także z innego powodu. Obala bzdurny mit kinowo-telewizyjny, że byle śledzwo musi prowadzić conajmniej komisarz policji (patrzcie na polskie bzdurne "W-11" itd.). Bzdura. W "Miami Vice" temat ogarnia sierżant policji Crockett (weteran Wietnamu) oraz detektyw (cywilny pracownik policji) Tubbs. Można? Można
_________________ "Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum