Pomógł: 50 razy Wiek: 53 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 4792 Skąd: Gdynia Mały Kack
Wysłany: 2012-01-12, 23:13
ezet napisał/a:
feyg napisał/a:
(...) Ciekawe z którego roku pochodzi drugie zdjęcie?
Feyg, jeżeli masz na myśli zdjęcie, które w miniaturce załączam poniżej, to wykonano je w okresie III Rzeszy. A kamienicę pod Gutenbergiem datowałbym na ostatnie ćwierćwiecze XIX stulecia.
Miałem na myśli drugie z podlinkowanych w moim poście
_________________ Kto głośny jak dzwon, ten pusty jak on...
(...) Ciekawe z którego roku pochodzi drugie zdjęcie?
Feyg, jeżeli masz na myśli zdjęcie, które w miniaturce załączam poniżej, to wykonano je w okresie III Rzeszy. A kamienicę pod Gutenbergiem datowałbym na ostatnie ćwierćwiecze XIX stulecia.
Miałem na myśli drugie z podlinkowanych w moim poście
To drugie zamieszczone było już wcześniej w tym temacie (post wysłany: 2009-04-22, 07:59). Podałem przy nim, że wykonano je w 1969 roku.
Nie da się ustalić kiedy prowadził działalność Rudolf Koehnke?
Doldar, źle odczytałeś szyld na omawianej kamienicy (zdjęcie poniżej), w której od dziewiętnastego wieku do okresu międzywojennego była drukarnia i redakcja skarszewskiej gazety. Ostatnim przed 1945 rokiem właścicielem kamienicy Pod Gutenbergiem nie był Rudolf Koehnke a Reimund Höhne (1910-1991).
kamienica_pod_gutenbergiem_104.jpg Fragment zdjęcia z czasów II wojny światowej (post w tym temacie wysłany: 2011-02-23, 19:35)
Plik ściągnięto 11220 raz(y) 86,46 KB
Kamienica Pod Gutenbergiem okres międzywojenny.JPG
Plik ściągnięto 11220 raz(y) 119,71 KB
Ostatnio zmieniony przez ezet 2012-01-13, 10:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum