rulerz
Wysłany: 2009-11-16, 01:01
Zdjęcie wykonane na przełomie XIX/XX wieku. W chwili obecnej jest to skrzyżowanie ulicy Wodnej i Mickiewicza. W lewym górnym rogu tzw. Stary Szpital. Stateczkiem można było udać się na wycieczkę rzeką Wdą (wtedy Czarną Wodą).
rulerz
Wysłany: 2009-11-16, 01:06
Kolejne zdjęcia. To samo miejsce w innych ujęciach.
Pomogła: 10 razy Wiek: 48 Dołączyła: 07 Maj 2008 Posty: 3529 Skąd: Neufahrwasser b. Danzig
Wysłany: 2009-11-16, 01:29
Piękne skany. Dzięki Liczę na więcej
Zapomniałam zapytać - co oznacza sformułowanie "własnoręcznie pokolorowane"? Malujesz pędzlem analogowym czy w jakimś programie graficznym? Pytam z czystej, zawodowej ciekawości. Bardzo mi się Twoja robota podoba.
rulerz
Wysłany: 2009-11-16, 15:18
Zdjęcia koloruję w programie graficznym. Jest to czasochłonna, ale oglądając późniejsze efekty, bardzo satysfakcjonująca praca.
Istnieją również programy (np.: http://www.recolored.com/index.php ) które po kilku zgrubnych kliknięciach i określeniu koloru same w kilka sekund robią resztę. Niestety efekty ich działania nigdy mnie zadawalały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum