Pomogła: 10 razy Wiek: 48 Dołączyła: 07 Maj 2008 Posty: 3529 Skąd: Neufahrwasser b. Danzig
Wysłany: 2008-05-09, 12:42
Świetne! Wiesz, że ja nigdy nie zwróciłam na to uwagi? Moja spostrzegawczość momentami jest "zaskakująca" O inteligencji nie wspomnę
Świetny artykuł. Gratuluję!
Wysłany: 2008-05-10, 00:14
Grün napisał/a:
Niepalenie wrogiem spostrzegawczości.
Więc palę i spostrzegam?
To z mojej stony ... mówi palma do plamy - zapalmy ... i przyjrzyjcie się innym budynkom PG również, bo ja chcem takich fajnych-przyjemnieczytającychsię niesamowitości. A zaraz obok jest gmach glówny i ... wydzial fizyki technicznej i matematyki stosownej i wejście od strony Audytorium Maximum na ten przyklad ... mówię, bo sam tam palilem, a tu się może okazać, że za malo ;)
Pumeks [Usunięty]
Wysłany: 2008-05-26, 21:35
Dopiero teraz obejrzałem pierwiastki, rewelacja! gratuluję odkrycia i doskonałego opracowania.
Jedna uwaga: mój rozwój chemiczny, około 14 roku życia dość burzliwy, zatrzymał się wprawdzie jeszcze przed maturą, ale nie wydaje mi się, by symbole na zachodnim skrzydle odnosiły się akurat do "pierwiastków, najważniejszych dla procesów i związków chemii organicznej", są to po prostu pierwiastki z kategorii "niemetale" - a zatem podział da się opisać prościej, skrzydło wschodnie - metale, zachodnie - niemetale.
Pomógł: 14 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 1468 Skąd: Wolne Miasto
Wysłany: 2008-05-26, 21:49
Dziękuję.
Fakt - moja koncepcja organiczno-nieorganiczna wynikała z początkowego błędu - miałem Arsen w grupie metali - pomyliły mi się numery fotek. Pomyłkę skorygowałem wniosku już nie. Zaraz poprawię i wniosek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum